• Bestrijdt vliegen voordat ze een plaag worden
  • Voorkomen is beter dan genezen
  • Veilig en effectief!

Praktijkervaring

Veehouderij vliegenvrij!

Maar liefst 80% van de vliegenoverlast komt voort uit dierverblijfplaatsen. Vliegen veroorzaken overlast, onrust, vervuiling en brengen zelfs ziektes over. Veel redenen om ze serieus aan te pakken!

Voor een effectief bestrijdingsprogramma wordt geadviseerd om de producten AgitaQuick Bayt en Neporex te gebruiken en/of te combineren. Zo bestrijdt u daadkrachtig vliegen in dierverblijfplaatsen.

“Vorig jaar ben ik voor het eerst serieus begonnen met het aanpakken van de vliegenoverlast. Iemand vertelde mij dat ik niet alleen de vliegen moest bestrijden, maar juist ook de maden.

Over de resultaten ben ik erg tevreden. Het werken in de stal met nauwelijks vliegen vind ik erg prettig. Tevens voorkom je veel groeiverlies door minder stress en onrust.

En… de kans op verspreiding van ziektes wordt ook veel kleiner”

Jan Dubbelhuis,
1.000 vleeskalveren in Aalden

“Vliegenbestrijding op een melkveebedrijf lijkt onbegonnen werk. Toch ga ik het serieus oppakken want vliegen veroorzaken een hoop problemen. Vooral de onrust en storingen bij de robot vind ik erg vervelend en kost veel tijd en geld.

Wat de denken van de ziektes die ze overbrengen zoals zomerwrang, houw en Crypto. Daar moet je wat aan doen!

Timmermans,
Melkveebedrijf, 130 koeien in Ane

“Een vliegenvrije stal. Wie wil dat nou niet? Dat werkt echt een stuk prettiger voor iedereen die in onze stal moet zijn. Verder zijn vliegen veroorzakers van onrust en stress die uiteindelijk technische resultaten beïnvloeden en kunnen ze ziektes zoals Aujeszky, PRRSV en Streptococcen overbrengen.

Het bestrijden van de maden en vliegen is even werk, maar daar profiteer je dubbel en dwars weer van!”

Bert Bosch,
5.000 vleesvarkens in Loozen